Снимка: БГНЕС
fallback

Нова партида от руската ваксина "Спутник V" пристигна в Сърбия от Русия, съобщи Ненад Попович, министър, отговарящ за иновациите и технологиите в правителството на съседите.

"Още 250 000 дози от "Спутник V" пристигнаха в Сърбия през нощта. Става дума за 100 000 първи дози и 150 000 втори дози. Ваксините са доставени от завода във Владимирска област", заяви министърът, цитиран от БГНЕС.

Попович припомни, че ефикасността на руската ваксина е над 97%, като посочи, че това е отличен вариант за "бустер ваксина" - трета доза, независимо от получените първи две дози.

Ваксините са изпратени в Института по вирусология, ваксини и серуми в Белград, откъдето ще бъдат разпределени в центровете за ваксинация в цялата страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 2 години

Броят заразени на ден във ваксинирана Сърбия е малко по-голям от у нас, броят умряли малко по-малък. При това трябва да прибавим и плацебо ефекта на ползването на "братска ваксина". Всичко това ми говори за известна обективност на тезите на Мангъров, колкото и да съм против тяхната щурутийчестост. Явно трябва да почакаме това да мине. Но ако се спрат отново футболните срещи, македоно-българските отношения, и предизборната вакханалия това може да стане поле за изява на болшинството от популацията

24

ХА ХА ХА

преди 2 години

Като гледам каква фира дават братушките от ковида, вси едно ще е за сърбите със или без този зле прекопиран от Астра Зенека спутник

23

До 23

преди 2 години

Нидерландците и италианците не са ли еврогейци? Колко е забранена в Европа като Нидерландия си ваксинира цялото население с пфайзер. Пфайзер е компания създадена преди повече от 140 години или с други думи казано, 90% от държавите по света са по-млади от пфайзер. И на какъв език си говорихте италианци, нидерландци и ти единствен ***?

fallback