fallback

Бабата на кмета на Куманово Максим Димитриески, която е на 94 години, е жив свидетел, че българската армия не е освободила града по време на Втората световна война, пише скопското електронно издание „Плюс инфо“, цитирано от Агенция "Фокус".

Докато изброяваше оплакванията си от властта, градоначалникът, който се явява като независим кандидат за втори мандат начело на Куманово, каза, че чашата е прелял въпросът кой е освободил Куманово.

„Не може българите да са освободили Куманово, защото тези паметници около нас всъщност са направени в чест на загиналите от "българския фашистки окупатор". Имам собствени апартаменти и представлявам града си. Не можем да избягаме от етногенезата си. Това е нашата жива история. Баба ми е на 94 години, имаме живи свидетелства в Куманово и трябва да променим позицията си?“ - попита Димитриевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

xaxsasб

преди 2 години

О да, българите сме големи фашисти. Те Германия първо при нас идват щото. Тия от Македония все едно не осъзнават, че сме били под фашистка окупациь точно толкова колкото те самите. Ако Хитлер бе стъпил първо в Македония и пратил Македонци в България съм сигурен, че резултата щеше да е същият. Капитулацията и запазването на мирното население е най-доброто, което една война може да предложи.

34

Анонимен

преди 2 години

Мисля си, що не дойде някой друг да се бие за мен, ааа сетих се, ми щото нямам нищо което да му дам

33

Македонец

преди 2 години

Вулгарите отсекогаш беа фашисти и си останаа фашисти... 21 век... вулгари

fallback