Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Мигрантският натиск към Гърция е почти нулев, заяви от остров Хиос министърът по миграцията Митаракис. Силната охрана на сухопътната и морската граница е намалила с 90% опитите за нелегално влизане в страната.

Атина обаче съобщава за силно увеличение на групите от мигранти, които достигат до България и Италия, предаде БНР.

Oще по темата

Уязвимото място на сухопътната граница с Турция остава река Марица. Поради ниското ниво на водата ежедневно се правят опити за навлизане на гръцка територия на мигранти, организирани от трафикантите, съобщават медиите от област Еврос.

Пограничната ограда по дължина на 40 километра на граничната бразда практически е невъзможно да се преодолее и за това от тази посока не влизат мигранти, съобщават местните жители от Еврос.

Властите засилиха патрулите и по река Марица.

Единични са случаите на влизане на лодки с мигранти през Егейско море до гръцките острови поради мащабното присъствие на европейските сили на агенцията „Фронтекс“.

Премиерът Мицотакис се зарече, че ще блокира възможна вълна от търсещи убежище афганистанци. Гърция удължи военното сътрудничество със САЩ за още пет години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

зелен комунистически

преди 2 години

аз съм Радевъ,зелен комунистически чорап

14

Анонимен

преди 2 години

Така е когато изкараха армията да им пази границата, плюс имат си ограда. Ние какво имаме? Нищо. Всеки ден хващат калайджии по Тракия които прекарват мухаджидините. Нашите отгоре спят, и ще се напълним с брадати и буркии

13

Алекс

преди 2 години

Напълно очаквано.Гърция изгради стабилна ограда,докато нашата герберска бутафория е лесно преодолима.

fallback