Снимка: БГНЕС

Огненото бедствие в Гърция се разраства. Две са вече жертвите на пожарите в страната. Силните ветрове и продължаващата суша затрудняват гасенето на пламъците. Най-малко 1450 гръцки пожарникари се борят с пет големи пожара в страната.

Опустошение и паника. Такава гледката е от Пелопонес до Атика и остров Евбея. Горските пожари там продължават да настъпват, подпомогнати от силните ветрове и екстремните горещини.

Четвърти безсънен ден прекараха хиляди хора в северните предградия на столицата Атина. Много местни напуснаха домовете си без да има къде да отидат. Други - отказаха да се евакуират.

Гъстият дим от пожарите отново покри цялата столица. Усеща се и остра миризма. Магистралата, свързваща Атина със северната част на страната, остана затворена.

Плашещи са сцените от Евбея. Небето над острова се оцвети в огненочервено, пламъците напредват бързо и достигнаха бреговете. Стотици местни и туристи бяха евакуирани на борда на фериботи и рибарски лодки.

Три са пожарите на полуостров Пелопонес. Стихия бушува край руините на древна Олимпия - родното място на Олимпийските игри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase