Снимка: БГНЕС

Българският филантроп д-р Милен Врабевски, заедно с българската държава, продължава да създава възможности всички граждани на РС Македония да се ваксинират против Ковид-19, съобщиха от Сдружението за македоно-българско приятелство /СМБР/ в Скопие.

Д-р Врабевски, в сътрудничество с Министерствата на здравеопазването, отбраната, вътрешните и външните работи и Агенция "Митници" от днес открива два центъра за ваксинации на ГКПП Ст. Лисичково-Делчево и ГКПП Златарево-Ново село. Кабинетите са разположени в междинната зона между двата пункта и няма нужда гражданите на РС Македония да влизат в България, съответно и да имат документ за негативен PCR - тест.

От СМБП обявиха още, че всеки, който иска да се ваксинира, може да избере между ваксините на Пфайзер, Модерна, Астра Зенека.

В момента всеки, който има българско гражданство, след поставянето на втора доза ваксина, ще получи международно признат сертификат за ваксинация. Търси се начин такъв сертификат да получат и гражданите на РС Македония които нямат българско гражданство, допълват от  СМБП. На обявени телефони всеки, който иска да се ваксинира, може да заяви това предварително, допълват от Сдружението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase