Снимка: БГНЕС

С час по-късно вече ще могат да се прибират у дома македонците.

От 5 май забраната за движение на населението и на обществения транспорт на цялата територия на РСМ вместо от 21:00 ч. (местно време) ще важи от 22:00 ч. до 05: 00 ч. на следващия ден.

Всички заведения за обществено хранене ще могат да работят само в откритите си части или тераси до 22:30 ч., след което ще бъдат затворени за посетители.

Още по темата
Въвежда се задължителна самоизолация (карантина) с времетраене от 14 дни за всички местни и чужди физически лица, пристигащи от Индия и Бразилия за възпрепятстване на разпространението на новите щамове на SARS-CoV-2. Останалите мерки, влезли в сила от 28 април, остават в сила.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се обърнат към посолството на България в Скопие на телефони: +389 2 3229 444; +389 2 3246 491; +389 75 280 013. Въпроси могат да бъдат отправяни и на имейл: consulate@bgemb.org.mk.

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен Мак

преди 1 месец

Да ама ни говорите езика .

11

Анонимен

преди 1 месец

До Филип от ФилипополисДо дега читав не коментирав али искоментирав затоа што нелогични работи се напишани кои немаат блага веза со реалноста.читам и по други угледни и неугледни сатови за да имам подобра претстава и поточна информациа.

10

Анонимен

преди 1 месец

Радвам се че на фона на цялата истерия обхванала Балканите, България е като остров на свободата, с изключително либерални мерки!И не, не отричам вируса, но смятам че твърде репресивните мерки (едва ли не като при чума) по никакъв начин не са реципрочни на опасността от него, а на всичкото отгоре не вършат почти никаква работа в борбата с вируса