Снимка: БГНЕС, архив
fallback

Най-малко петима турски граждани, живеещи в чужбина са били убити, а 36 са ранени в расистки, ислямофобски нападения миналата година, съобщи БГНЕС като се позова на Анадолската агенция.

Броят на престъпленията от омраза и насилието, извършени срещу граждани на Турция в други страни, се е увеличил миналата година, според турската агенция за турците в чужбина и сродните общности (YTB).

В доклад, озаглавен „Атаки, насочени към граждани на Турция в чужбина“, YTB твърди, че турските и мюсюлманските малцинствени общности, както и отделни членове на такива групи, места за поклонение, училища, сдружения, предприятия и съоръжения, които им принадлежат са изправени пред много повече атаки, отколкото през 2019 г., заедно с много по-голяма степен на насилие.

Броят на престъпленията от омраза, пряко или косвено насочени към турци в чужбина, се е увеличил до 389 - 53,7% увеличение от 2019 г. насам, според доклада.

С най-малко 205 подобни нападения Германия е на челно място в Европа, следвана от Франция с 40 и Австрия с 37.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

kreti

преди 2 години

Горките турци, не могат да преживеят че чеченците , Авганистанците и Сърбите в Австрия ги бият. А дали са включени случаите когато баща убива дъщеря си защото се е изчукала с Австриец или немец? Или когато ахмед убива Мюмюн защото е еб..... жена му?

55

:)

преди 3 години

Е на кой не му се е случвало да ошамари турчин? При липса на образование и възпитание, няма как да му обясниш по друг начин че греши. Като закача дъщеря ти агресивно. Как да му обясня че памперса на детето не се хвърля на магистралата. Обаче като му текне кръв и разбира че е сгрешил. И че може така да си мята в Турция. Не тук.

54

Хубен

преди 3 години

Статистиката е едностранчива и непълна.Не е дадена статистика за това, колко души от коренното население са били бити, убити, изнасилени от турци, или мюсюлмани.Създава се впечатление, че лошите германци и австрийци бият добрите турчета и арабчета.Но като отидеш там, действителността е впечатляваща.

fallback