Снимка: БГНЕС
fallback

Турция смята за неправомерни изявленията на американския президент Джо Байдън, който призна т. нар. "арменски геноцид". Това заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган след края на заседание на кабинета, предаде турската телевизия НТВ.

Думите на президента на САЩ са неправомерни и противоречат на историята. Те много ни разстроиха, посочи Ердоган.

Oще по темата
Турският президент заяви още, че САЩ трябва сами първо да се огледат в огледалото. По думите му решението на Байдън е било взето под натиска на радикалните арменски кръгове и антитурски групи, информира Анадолската агенция.

Тези въпроси трябва да се решават от историците, а не от политиците, посочи турският президент и продължи: Досега не сме получили отговор за създаване на съвместна историческа комисия.

Ердоган добави още, че на много места има масови гробове, в които са погребани турци, убити от арменци, но никъде не може да бъдат открити масови гробове, в които са погребани арменци.

В събота президентът на САЩ Байдън обяви, че признава арменския геноцид. Турция приема, че много арменци, живеещи в Османската империя, са били убити при сблъсъци с османски сили по време на Първата световна война, но оспорва броя и отрича убийствата да са систематично организирани и да представляват геноцид, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

До бг

преди 3 години

Колкото и да мисли, няма да се сети !

38

бг

преди 3 години

До ТурчинСъс нас имате добър комшулут , но кажи има ли някой съсед имзобщо който да ви обича и когото не сте клали и насилвали? Айде помълчи малко и се замисли.

37

мдаа

преди 3 години

До румелиецИмй пред вид че Ататюрк е бил голм почитател на Ленин и затова знамето на турците е червено. Османските байраци са зелени.

fallback