Снимка: БГНЕС
fallback

Тази нощ земетресение с магнитуд 4,7 по скалата на Рихтер разлюля района на Гостивар. Малко по-късно е регистрирано и второ, по-слабо земетресение, с магнитуд 4,4 по Рихтер.

Епицентърът на първия трус, отчетен в 22:17 часа, е бил на 18 км в югоизточна посока от Гостивар. Огнището е било на дълбочина 10 км.

Второто земетресение е регистрирано в 22:40 часа.

По-рано сутринта в петък сеизмологичната обсерватория на Факултета по математика и природни науки в Скопие съобщи, че трус със сила 3 по Рихтер е бил отчетен в 8:40 часа с епицентър на 50 км югозападно от столицата на Северна Македония.

До момента не се съобщава за пострадали хора и материални щети.

Сеизмичната ситуация в района на Гостивар се наблюдава от властите от известно време. Но слабата тревога за опасност едва ли би предизвикала материални щети, отбеляза ръководителят на сеизмологичната обсерватория д-р Драгана Черних.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

ПроСоТо

преди 3 години

да,стават такива работи..За съжаление....Не знам,но оная сграда със часовника,който спрял в момента на великото земетресение в Скопие..коя година беше?..още ли стои?.."Скопие,Скопие,беше хубав град..Но сега ми стана гроб на мама,татко и на моя брат"..Слушал съм я тая тъжна песен..Но,стават такива работи!..Бог да пази България,защото и без това сме на път да се самоунищожим..

26

Здрасти

преди 3 години

Имах предвид ***. от и....

25

Здрасти

преди 3 години

Ако не сте ***,сте пълни ***!!!

fallback