Историята на едно бедно момче от Турция трогна милиони. Кулинарните му умения го превърнаха в звезда в Instagram, където вече 1 млн. души го следват. Но кой е той?
 
Роден в малко селце близо до сирийската граница - Таха Дуймаз се сблъсква с редица житейски трудности още от съвсем малък. Поради болест родителите му нямат възможност да работят и момчето, заедно със своите 7 сестри и 5 братя, живеят в нищета. 
 
Бедността принуждава Таха да напусне училище едва в 4 клас. Оставайки вкъщи, той започва да помага на майка си в кухнята и открива страстта си към готвенето, предаде Bulgaria ON AIR
 
"Още от дете се интересувам от готвенето. С времето желанието ми да се занимавам с това се засили още повече. Някои близки бяха против, семейството ми също. Ние сме бедни, родителите ми не даваха да използвам прекалено много хранителни продукти", сподели Таха Дуймаз.
 
В продължение на години момчето се упражнява в малката семейна кухня, а когато става на 17 решава да си направи профили в YouTube и Instagram, където да качва видеа и снимки на ястията си. 
 
Без да очаква, се превръща в звезда. Талантът му привлича 1 милион души в акаунта му в Instagram. Хиляди други гледат рецептите му в YouTube.

Коментари Напиши коментар

41

Недоразбрал

преди 1 година

Майка и баща инвалиди,а 20 деца на сметката?!Какво ли правят другите дето не са инвалиди?!И накрая пак Европа ще е виновна,че в разни части на света някои хора си вадят по начесто оная работа от гащите,отколкото да си извадят ръцете,скрити дълбоко в джобовете и да поработят нещо!!За мен такива родители са ***,защото създават деца мъченици,които да страдат през целият си живот!!Ако ги попиташ какъв им е смисъла от това животинско размножаване,няма да могат да ти го обяснят,освен КЕФ,майка!!

40

Анонимен

преди 1 година

С 13 деца в ония географски ширини няма как да не живееш в нищета, освен ако не си шейх. Културни особености.

39

Анонимен

преди 1 година

До Христо ХристовТва си голем хйер днеска бате ...