Снимка:МВнР
fallback

Министерството на външните работи извика днес на спешна среща посланика на Сърбия у нас Желко Йович с директора на дирекция „Югоизточна Европа“ Деян Катрачев.

Повод за срещата бяха изявления на проф. Драган Симеунович, професор във Факултета по политически науки на държавния Белградски университет и и.д. директор на правителствената Академия за национална сигурност.

Oще по темата

От българска страна бе заявено, че изявленията представляват ярка проява на език, насаждащ трайна ненавист и омраза срещу България и българите.

Изтъкнато бе, че подобни публични изявления са напълно неприемливи и са в разрез с добросъседските отношения и приятелството между двата народа.

Българската страна очаква адекватна реакция на сръбските власти и институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Сата НАТО

преди 3 години

И като излезе сръбския външен министър и заяви, че Симеунович само е съобщил медицински факти, тогава къде отива да се оплаква фригидната министерка?

14

Додо

преди 3 години

Престанете с тези щуротии! "Език на омразата"! Такова нещо не съществува никъде, освен в болните мозъци на евроатлантическите активисти! Сърбите ще ви се смеят! Трябва твърда позиция, нашите предци са ни показали как да се справим със шумадийските свинари през 1985г и 1913г. Да вдигнеш ръчичка мека и да кажеш "моля другарко в Брюксел, Сърбия използва език на омразата" е само импотентен напън, който ще има обратен ефект. Със Сърби, Югомакедонисти и всякаква друха ***. Трябва твърда ръка!

13

Анонимен

преди 3 години

От Външно защо Не помолят Херо Мусака да покаже по ТВ как се плетът чорапи на една кука :)))

fallback