Снимка: архив, БГНЕС
fallback

В Сърбия започва ваксинирането срещу коронавирус на следващата приоритетна група - работещите в сферата на образованието, служителите в МВР, армията и представителите на медиите, съобщи премиерът Ана Бърнабич.

Представителите на медиите и особено тези, които постоянно са на терен, са включени в приоритетната група след призив на медийните сдружения и по молба на президента Александър Вучич, уточни тя.

Бърнабич заяви, че започва масовата ваксинация на населението и призова гражданите масово да се записват за ваксиниране.

Oще по темата

Колкото по-бързо и ефикасно се извърши ваксинацията, толкова по-бързо ще се върнем към живота преди пандемията, каза премиерът и изрази очакване, че през 2021 г. в здравен смисъл животът ще се нормализира, предаде БТА.

Двайсет и осем процента от сръбските граждани са поискали да бъдат ваксинирани с ваксината на „Пфайзер/Бионтех“, 40 на сто с руската „Спутник V“, а за една трета е все едно, съобщи държавният секретар в министерството на здравеопазването Мирсад Джерлек, цитиран от вестник „Новости“. Гражданите в Сърбия могат да изберат коя ваксина да им бъде приложена, каза той и отново призова хората масово да се ваксинират.

Сръбската агенция за лекарствата и медицинските средства разреши вчера внасянето на 100 000 броя китайска ваксина, която е преминала всички необходими тестове, съобщава вестник „Блиц“. Потвърдено е качеството на китайската ваксина и тя може да започне да се прилага, допълва вестникът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 3 години

Червената колония на запад от нас става "зона за експерименти".Да се надяваме, че нашите ПВО няма да объркат някой летящ сърбин с някой летящ самолет.:)

28

Анонимен

преди 3 години

Сърбите имат ваксини и ще се ваксинират масово, България няма ваксини и ваксинацията спира, докато не дойдат. Ирония, а? ЕС, която наля толкова милиарди за разработки на ваксини, ни оставя без ваксини, Сърбия, която просто си ги купува на свободния пазар има достатъчно.

27

Анонимен

преди 3 години

Тц тц тц, голяма борба между двете велики сили в света. Дори вече не се крият, веднага си личи кой на кого плаща, за да пише и говори опорки навсякъде където може. Обикновените хора пак ще го отнесат, има приказка за атовете дето се ритат и магаретата.

fallback