Снимка: архив, БГНЕС

В Сърбия започва ваксинирането срещу коронавирус на следващата приоритетна група - работещите в сферата на образованието, служителите в МВР, армията и представителите на медиите, съобщи премиерът Ана Бърнабич.

Представителите на медиите и особено тези, които постоянно са на терен, са включени в приоритетната група след призив на медийните сдружения и по молба на президента Александър Вучич, уточни тя.

Бърнабич заяви, че започва масовата ваксинация на населението и призова гражданите масово да се записват за ваксиниране.

Още по темата

Колкото по-бързо и ефикасно се извърши ваксинацията, толкова по-бързо ще се върнем към живота преди пандемията, каза премиерът и изрази очакване, че през 2021 г. в здравен смисъл животът ще се нормализира, предаде БТА.

Двайсет и осем процента от сръбските граждани са поискали да бъдат ваксинирани с ваксината на „Пфайзер/Бионтех“, 40 на сто с руската „Спутник V“, а за една трета е все едно, съобщи държавният секретар в министерството на здравеопазването Мирсад Джерлек, цитиран от вестник „Новости“. Гражданите в Сърбия могат да изберат коя ваксина да им бъде приложена, каза той и отново призова хората масово да се ваксинират.

Сръбската агенция за лекарствата и медицинските средства разреши вчера внасянето на 100 000 броя китайска ваксина, която е преминала всички необходими тестове, съобщава вестник „Блиц“. Потвърдено е качеството на китайската ваксина и тя може да започне да се прилага, допълва вестникът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase