Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски осъди изгарянето на българското знаме на импровизирания карнавал във Вевчани, разтурен от полицията поради неспазване на мерките срещу разпространението на коронавируса. Това съобщават македонските медии.

Oще по темата

"Паленето на знамето на Република България по време на карнавала във Вевчани е недопустимо и е за осъждане. Между съседите е необходимо да се градят доверие, разбирателство и уважение", написа президентът в профила си във Facebook.

Македонското външно министерство също осъди акта на изгаряне на българското знаме.

„Вековна традиция не бива да бъде заплашена от действия, с които се омаловажават или обиждат народи, държави, особено нашите съседи. Осъждаме запалването на знамето на Република България на карнавала във Вевчани, който акт не само нарушава реномето на карнавала, но и нанася щета на авторитета на Република Македония“, се посочва във Facebook профила на македонското МВнР.

По-рано българският посланик в Скопие Ангел Ангелов направи остър вербален демарш във външното министерство на Република Северна Македония по повод информациите за изгореното българско знаме във Вевчани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

Анонимен

преди 3 години

Какво значи ,,осъдил'' ? Та нали всичкият този анти-български популизъм беше посят от върховните им държавници,и тяхна фашистка пропаганда.Трябваше да се минат няколко дни,че Европа и Светът да им направи забелжка за варварствата срещу българските държавни атрибути и символи.То паметници ли не бяха трошени,то паметни плочи ли не бяха ломени,то гробища на български солдати ли не бяха изорани т ...??? Айде стига се правете на умрели лисици.Всичката омраза срещу България се пося от Мак. политиците.

56

До 52

преди 3 години

Значи изводът е, че те нито са избити, нито изселени, а просто е подменена тяхната националност !

55

ББ

преди 3 години

Флага ни го палят трима селяци и няма никаква полиция...както твърдят...поредната провокация...сърбомани натискани от Кремъл . с помоща на бг мафията се опитват да играят ролята на Троянски кон...ЕС политици...ако сте искрени към народите си...към ценностите зад които се криете...не предавайте ценностите на Създателите на ЕС...не се превръщайте в съучастници в престъпления...Народа ми спаси евреите си!!

fallback