Снимка: БГНЕС
fallback

Ново земетресение бе регистрирано днес в Хърватия, съобщават от БНТ.

Трусът е с магнитуд от 3.8 по скалата на Рихтер. Епицентърът на земетресението е край Петриня, градът, който пострада най-сериозно при труса от преди две седмици. Земетресението стана минути преди 13.00 часа местно време.

При земетресението в края на декември в района на Петриня загинаха седем души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 3 години

А може просто човек да се премести някъде, където нямат земетресения или са редки като Португалия, Словакия, Чехия, Германия.

9

Бай Пешо

преди 3 години

Дано не става тука такова нещо, че като знам Инженер ***, какъв е архитект, лошо ми става. Навремето още по СОЦ-а, масово се бутаха комини, да се се направи гардероб, бутат се преградни стени за да се разшири стаята, усвояват се балкони като се бутат стените. Въобще разкош. А някой се изказа по-долу гипскартонени къщи. Гипскартона драги ми смехурко е само вътрешна облицовка. И не носи нищо, конструкцията отзад е нещо друго, дърво, стоманобетон, тухла и т.н. Най ме е страх за ЕПК.

8

Reptile

преди 3 години

Връзките между панелите не са такъв проблем, проблем са шопите у панелите, които масово са разбивали на първите етажи.Добре поддържан панел е много безопасна конструкция, защото енергията на труса се гаси с премествания на самите панели, вместо твърда конструкция, която разчита на висока коравина.Поради горно, високото ЕПК става МНОГО опасно, защото там шопа е разбивал пояси и колони!

fallback