Снимка: БГНЕС
fallback

Здравният министър на Република Северна Македония Венко Филипче съобщи днес, че ваксинацията срещу коронавирус в страната ще започне скоро благодарение на дарението от България, предаде агенция МИА, цитирана от БТА.

Филипче, който беше днес на посещение в София по покана на премиера Бойко Борисов и здравния министър Костадин Ангелов, каза, че българското правителство е решило да дари на съседната страна част от всяка доставка на ваксини, което означава, че ваксините в Република Северна Македония ще бъдат достъпни по същото време, както в страните от ЕС.

Той уточни, че като страна членка България има привилегията да преговаря директно с доставчиците на ваксини и благодарение на нейния приятелски жест Северна Македония скоро ще може да започне изпълнението на плана си за ваксиниране на 60-70 процента от населението.

Наред с дарението от България Република Северна Македония е заявила ваксини и чрез механизма КОВАКС, а Гърция и Полша са предложили съдействие в процеса. Република Северна Македония преговаря и с производители на ваксини за директна покупка от тях, съобщи здравното министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

Ха тъй

преди 3 години

Хранете куче да ви лае !

60

Анонимен

преди 3 години

Крайно време е,обитаващите България,българи,да извият врата на управляващите ни предатели,вечно наГъъъзени навън и особено към това продажно македонско племе и да бъдат прекратени всякакви взаимоотношения със СевернияАнтибългарскиБардак!Докато си сваляме гащите,ще вият срещу нас -я вижте,как се отнасят към гърците,след 28 годишното печене на политическо чеверме!Те само от това разбират.Стига България ги е дундуркала - една телена ограда на границата с СевернотоНедоносче и край на всичко с тях

59

emigrant

преди 3 години

За стотен път,храни куче да те лай!!??И македонците ще разберът от жеста на Борисов,колкото го разбра и Гошо ***!!Пак ще има пс,увни и закани в знак на благодарност!!На бясно куче се подаряват само дебели дряновици за здраве и берекет!!

fallback