Снимка: БГНЕС
fallback

Албанската полиция използва сълзотворен газ, за да разпръсне стотици протестиращи в Тирана след убийството на 25-годишен мъж, нарушил противоепидемичната забраната за излизане навън в нощните часове, предаде Ройтерс.

Мъжът е загинал в ранните сутрешни часове във вторник, след, както съобщават властите, "прекомерна употреба на сила от страна на полицай", предаде БНР.

Oще по темата
Полицията първо съобщи, че мъжът, който според някои медии се казва Клодиан Раша, не се подчинил на полицейско нареждане да спре и че носел оръжие. Впоследствие полицията заяви, че той носел предмет, който обаче не бил оръжие.

Протестиращите настояха за оставката на вътрешния министър, замеряха сградата на министерството с различни предмети и запалиха коледни дървета, преди да бъдат разпръснати от полицията.

Двама полицаи и един журналист са леко ранени.

Полицаят, която е застрелял Раша, е арестуван и се води разследване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 3 години

Подпалването на елахата не е случайна, и в други мюсюлмански страни е имало палежи на елихи, защото били символ Европа и християнството.

17

Анонимен

преди 3 години

Къв мъж, то само шиптаря там в него нужник...

16

Анонимен

преди 3 години

До фен на мерките 13Браво на полицая. Тук ги е страх да използват сила и разни нехранимайковци разнасят вируса..............Има един много приятен българин с спевдоним Елиазар Хараш който казва една голяма истина за Ковида! Ако ще и в пещера да се скриеш, ако Господ те е набелязал че ти е време да си вървиш, за да не си натрупаш още по голяма беда както на теб самия или на някой друг, Кодида и в пещерата ще те намери!

fallback