Снимка: Pixabay
fallback
Девет месеца след началото на пандемията от COVID-19 Сърбия регистрира рекордни нива на раждания за последните 20 години. Това съобщава македонската електронна медия "Плюс Инфо".
 
Същото съобщи и директорът на най-големия родилен дом в Белград д-р Желко Микович за държавната телевизия RTS, пояснява медията.
 
"Тази сутрин в нашата болница се роди 7 245-то бебе, а до края на годината очакваме общо 7 700 новородени. Това е най-големият брой новородени през последните 20 години", похвали се лекарят.
 
"Прекрасно, че имаме рекорден брой бебета, родени през тази година. Направен е максимумът и за майките, и за бебетата, за да бъдат в безопасност. Осигурени са санитарни условия, имаме достатъчно персонал и всеки може да се чувства в безопасност", увери Микович.
 
 
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

бум без ум

преди 3 години

"Бейби бум" - Ех, как някак си българско звучи.

8

някой

преди 3 години

Ами то карантината и изолацията в къщи до това води - до голяма плодовитост!Сега има ли още такива, които да смята, че по времето на комунизма сме достигнали почти рекордните 9 милиона души население, което се дължи на "прекрасните" условия на живот, а не че границите бяха затворени и се намирахме в нещо като малко по-комфортен концлагер? Къде ще ходиш като никъде не те пускат да бягаш?

7

До "нормален&qu

преди 3 години

И какво ти е нормалното ?!

fallback