Снимка: БГНЕС
fallback
Истанбул се намира в трети пик в пандемията от коронавирус. Това заяви здравният министър Фахреттин Коджа, цитиран от частната телевизия СиЕнЕн-Тюрк.
 
Министърът предупреди още, че ако картината не се подобри и броят на заразените започне да намалява, ще последва ново затягане на мерките, отбелязва БТА.
 
Днес следобед трябва да се проведе заседание на специализирания Научен съвет към здравното министерство. На него ще бъде обсъдено положението във връзка с разпространението на коронавируса в страната, съобщи частният телевизионен канал НТВ.
Oще по темата
 
Турция от туре ще започне прилагането на втората доза от разработената в страната ваксина срещу COVID-19 върху доброволци.
 
Изпитанията са част от фаза 1 от разработването на препарата на турския университет Ерджийес. Очаква се изпитанията да завършат до 15 декември, съобщи ректорът на учебното заведение в окръг Кайсери проф. Мустафа Чалъш.
 
Първата доза от турската ваксина ERUCOV-VAC е вече приложена на 44 доброволци. От утре започва прилагането на същите лица и на втората доза от препарата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

До1

преди 3 години

Ц. И това няма да помогне. Глу.п.о.с.т.та е нелечима.

6

Анонимен

преди 3 години

До 3Он е добре, поне има мнение, а ти само това знаеш да питаш "Добре ли сте?"...

5

Dinosaurus

преди 3 години

Я! И там ли ГЕРБ управляват? Нямат ли си Корнелия да им обясни за политическите игрички с COVID

fallback