Снимка: БГНЕС
fallback

След като България подложи крак на Северна Македония по пътя й към Европейския съюз, коментарите в съседката ни не закъсняха. "Идва ми да покажа среден пръст на българите", заяви премиерът на страната Зоран Заев в интервю за местната телевизия ТВ21. А стотици македонци изразиха възмущението си в социалните мрежи.

Попитан от водещия на предаването "Клик плюс" Борян Йовановски дали иска да покаже среден пръст на българите след ветото, което страната ни им наложи за присъединяване към ЕС, Заев заяви:

"Това е най-лесно. Идва ми, как да не ми идва. Имам цялото право на света да го направя след всичко, което сме направили". Той обаче поясни, че се е поучил от грешките на своите предшественици, че такъв език не води до нищо добро.

Во Боливудски стил, глумецов вергла, еве вие сами донесете заклучок и пишете коментар pic.twitter.com/RRrNsHBWuv

— Демир (@Trollowsky) November 17, 2020

Ветото, което вчера България наложи на Република Северна Македония за влизане в ЕС Зоран Заев коментира така: "Това, което се случи, е голяма неправда. Вярвам, че това не е желанието на българския народ и на премиера Борисов". Според него този ход е продиктуван от наближаващите избори в България през март 2021 г.

В социалните мрежи пък голяма част от потребителите ни описват като фашисти и татари. Най-гневните обвиняват България и в кражба на македонската история, съобщават от Bulgaria ON AIR.

Най-крайните мнения са публикувани в страницата на завършилия Софийския университет македонски политик Петър Богоевски. Той е известен с антибългарската си пропаганда. А неговите последователи влизат в остри спорове с българи, които коментират публикациите.

Коментари по темата има и в Twitter, но много по-умерени. Някои от хората използват момента да отправят критика към правителството на Зоран Заев.

А други шеговито заявяват, че все пак от ветото има полза, защото ще отвлече поне за малко вниманието от коронавируса.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

386

ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

преди 3 години

До БалканджиЙово Та нито сталин нито коминтерна нито Димитров ни набутаха във съюз със провалената Германия ,която загуби две световни войни и ние като верен сателит също инкасирахме тези загуби .Сега пак сме със тях във федерация и помни ми думата пак сме на път да загубим всичко ,но този път завинаги .За Тито ще ти кажа той следваше линията на Троцки и затова си получи омразата на Сталин ,защото по заповед на запада искаше да прави федерация зад гърба му.

385

ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

преди 3 години

До БалканджиЙово Не са ти виновни Коминтерна ,Димитров и Сталин .Сърди се на сатрапа Стефан Стамболов който докара тук една англосаксонска фамилия ,която ни натресе три национални катастрофи ,една гражданска война продължила от 1923 -до 1944 година и отнети над 60 хиляди кв км територия и репарации в размер на над 3 милиарда френски франка със лихвите които изплащахме на англия франция гърция и югославия до 1974 година .

384

ВЕТО

преди 3 години

ВЕТОВЕТОВЕТО

fallback