Снимка: БГНЕС
fallback
Сръбският патриарх Ириней е бил хоспитализиран, след като е дал положителна проба за коронавирус, съобщи Ройтерс, като се позовава на информация от канцеларията на патриарха. 
 
Ириней, който е на 90 години, е дал положителна проба на рутинен тест. Той е без симптоми и в отлично здраве, се казва още в съобщението. Уточнява се още, че "Негово Светейшество е хоспитализиран в болница в Белград".
 
Тази неделя сръбският патриарх е присъствал на митрополит Амфилохий, който беше най-старшия духовник на Сръбската православна църква в Черна гора. Той почина от COVID-19, припомнят от БТА. На погребението са присъствали хиляди вярващи, голяма част от тях са били без маски.
 
Йоаникий, друг високопоставен черногорски духовник, който също е присъствал на погребението, е бил диагностициран с "лека пневмония". Това съобщиха от епархията му във вторник.
 
На погребението са присъствали още номинираният премиер на Черна гора Здравко Кривокапич, сръбският президент Александър Вучич и Милорад Додик, който е сръбският член на председателството на Босна и Херцеговина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

читател

преди 3 години

Нали в църквата не се заразяват? И даже лекува, така учеше дядо Николай,а то какво се случи, в Сърбия патриархът болен в Русия стотина монаси болни, 2-3 митрополита умряха и т.н.Май не е здравословно религиите да се пречкат на медицината..

6

vlady

преди 3 години

Бог ще го пази, само трябва да се моли усърдно.

5

Ниш е България

преди 3 години

От Сърбия и сърбите нищо добро не е дошло.Не ни занимавайте с тези диваци.

fallback