Снимка: БГНЕС
fallback

Силно земетресение с магнитуд 6.9 е регистрирано в района на Додеканезките острови край Гърция, показват данните на сайта на Европейския средиземноморски сеизмологичен институт.

Дълбочината на земетресението е 10 км.

То е регистрирано в 13:51 часа.

Земетресението бе усетено и в България. Известната журналистка Нери Терзиева, която живее в Пловдив дори го описа в профила си във Facebook.

"Тресна ни земетресение преди 12 минути, епицентърът бил в Родос - 6.4 по Рихтер. Народът от нашия фамозен блок (4 входа по 12 етажа, по 7 жилища на етаж) достолепно се оттегля на поляната отсреща. Аз отивам в 150-годишната къщичка на мъжовия ми род, където живеят децата. Гредоред и темели от камъни-кубове по метър и 50", написа журналистката.

Земният трус бе усетен и по високите етажи на сградите в центъра на София.

Няколко минути след първоначалното земетресение е регистриран вторичен трус със сила 4,1 по Рихтер.
Земетресението е усетено доста силно в Гърция и в Западна и Южна Турция.

Според Геофизичния институт на БАН първият трус е със сила 7 по Рихтер.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 3 години

В 13:59, (два часа след голямото земетресение до о. Самос в 11:51) земетресение в Швейцария, магнитут 1,5, на дълбочина -1 км.

29

Анонимен

преди 3 години

Загледах се в европейския сайт за земетресенията esc. Има някакви много странни земетресения в Швейцария на 1 километър дълбочина само че в обратната посока.

28

Cuci

преди 3 години

За 13:51 незнам легнах в 13:45 и 13:51 вече съм отнесла.Но към 13 без 10 или малко по рано нещо май яко ме разлюля помислих, че ми се е сторило.Силно ляво дясно, но нищо не се разлюля маса или предмет.Хора не реагираха.

fallback