fallback

Турция продължава да провокира Гърция като отново мишената е остров Кастелоризо, намиращ се на броени километри от югозападния бряг на Анадола, пише гръцкото издание Protothema, предава "Фокус".

В 7 часа сутринта в събота жителите на острова са събудени от летящ дрон с неизвестен произход, който е пуснал турския национален химн на усилените си високоговорители, както и османски бойни маршове.

Според информацията, дронът е обикалял повече от 40 минути небето над Кастелоризо и околните по-малки островчета.

Но това не е бил единственият инцидент за деня. Гръцкото знаме, което е било изрисувано на скалата над пристанището на острова и може да бъде видяно от турския бряг, е било вандализирано с червена боя, която някой е хвърлил върху него.

Турската KARAR TV е пуснала видео от дрон, показващо остров Кастелоризо отгоре и гръцкото знаме, след като е било вандализирано.

Местните власти разследват дали двата инцидента са свързани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

Анонимен

преди 3 години

Туркия е като инфантилно и агресивно дете, което има във всеки клас. Другите деца до търпят до един момент, накрая играят шамарите и така е...

55

Анонимен

преди 3 години

Накрая пуйката пак ще яде шутове от Мечката и готово.

54

Ейй гулпаци

преди 3 години

Да сте чули по време на Османското Робство гърци или сърби да са ни защитили или след като са получили независмиост да са ни помогнали. Аз, поне такова нещо не съм чул или прочел.

fallback