Продукти:
- 600 г тиква
- 250 г картофи
- 200 г лук, нарязан
- 2 скилидки чесън, пресован
- 2-3 супени лъжици зехтин
- 50 г масло
- 50 г бекон, нарязан
- 2 листа градински чай, нарязани на ситно
- 1 стрък розмарин, нарязан
- 2-3 стръка магданоз, нарязан
- 1 литър зеленчуков бульон
- Настърган пармезан
- Сол и черен пипер
- Крутони по желание
Приготвяне:
Обелете тиквата и я нарежете на кубчета. Обелете картофите, нарежете и тях. Нарежете на ситно лука и чесъна. Загрейте мазнината в тенджера. Запържете бекона. Добавете лука и чесъна. Разбърквайте непрекъснато. Добавете тиквата и картофите. Гответе, докато започнат да омекват.
Добавете градинския чай, розмарина, магданоза и бульона. Оставете да заври, намалете котлона и покрийте. Нека къкри около 35 минути.
Сервирайте супата поръсена с пармезана и крутоните. Още рецепти може да намерите в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
2
Спиридон
преди 3 годиниДа не сте сготвили Боко и Шиши?
1
Анонимен
преди 3 годиниСупата с тиква и бекон е ясна, по-скоро напишете рецептата за чекмедже с кюлчета и Евро. Та да изгрее слънце и на нашта нива, не само на оня папуняк дето дрон му жужи в спалнята.