Снимка: БГНЕС
fallback

Гръцката федерация на хотелиерите (POX) настоява за единен подход за справяне с отрицателното въздействие върху резервациите, причинено от последните действия на правителството, съобщава „Аргофилия“.

След ръст на положителните тестове за COVID-19 на туристи от съседни страни официалните служители въведоха задължителни тестове на граничния пункт "Промахон“. Служители на POX казват, че новото тестване е причинило спад в резервациите в хотели в Северна Гърция, съобщава Нова тв.

Oще по темата

Гръцкият министър на туризма Хари Теохарис и неговият заместник Манос Консолас получиха петиция от POX, заявяваща, че засиленото тестване е причинило несигурност и объркване сред туристите.

Хотелиерите сигнализират, че новите процедури в средата на рестартирания туристически сезон са накарали хората да се откажат или да не успеят да резервират почивки. POX казва, че прогнозите за 40-50 процента нива на заетост са спаднали до 20 процента и не се очаква да надхвърлят тази цифра в рамките на годината.

В Крит дори и в най-популярните курорти хотелите са със заетост в диапазона от 20-30%, още преди мерките на „Промахон“ да влязат в сила.

Според POX с обявяването на такива мерки Атина "създава лоша репутация на определени дестинации“. Хотелиерите твърдят, че така се създава „фалшиво впечатление“ и че пътниците имат по-малко доверие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 3 години

Глупаво е това изискване за отрицателен тест за влезеш в Гърция, 72 часа по-късно вече не е верен. Да не говорим, че ако влезеш по вода или по въздух не ти искат тест, без значение от къде идваш и каква националност си. Та нищо чудно да има някакво уговорка.

15

Аз

преди 3 години

Години наред българските хотелиери ме гонят от черноморието ни, дреме им за мене, важно е да хванат чужденците, няма мисъл, няма отношение, де що може всеки да строи до откат, щото вечно ще е тяхното и да идват, да идват чежденци, мани ги българите. Ся, тая година греда, търсят ме, молят се да спасим туризма, ама за мен няма ваучер, не ме посреща баба яга ...ще се редя на опашка, по-приятно ми е

14

Анонимен

преди 3 години

Точно тези мерки срещу които протестират всъщност им спасяват сезона.

fallback