Снимка: БГНЕС

Десетки арести бяха извършени в сръбската столица Белград, след като група буйстващи демонстранти снощи отново влязоха в сблъсъци с полицията и нападнаха и редица репортери и всеки, който се опитваше да заснеме сцените, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Полицията е задържала най-малко 70 души, участвали в насилието, според съобщения в местни медии. Няколко души са ранени, посочва местният вестник „Блиц”. Основната демонстрация обаче остана мирна през цялото време.

До поредните сблъсъци в Белград се стигна, след като група млади мъже, скандиращи патриотични възгласи, избутаха демонстрантите, които са против насилието, премахнаха и металните заграждения и влязоха през незащитения главен вход на сградата на парламента.

Още по темата

Разположената вътре полиция след това ги изтласка навън и образува кордон пред входа на сградата. След това в продължение на час и половина служителите й бяха подложени на обстрел от нападателите, които хвърляха бутилки, факли и камъни по тях. Няколко от тях донесоха големи бетонни късове отнякъде и ги хвърлиха по полицаите.

Атаките срещу полицията в един момент спряха, но двете групи останаха изправени едни срещу други, почти лице в лице.

Полицията първоначално се въздържаше от употреба на сълзотворен газ, но впоследствие прибегна до него, както и до употреба на палки, за да прекрати насилието, започнато от групата млади мъже, които бяха описани като „националисти” и „хулигани”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase