Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В Румъния през последните 24 часа са регистрирани 698 нови случая на заразени с коронавирус, а 24 души са починали от вируса, съобщи ТАСС, като се позовава на данни, оповестени днес от Групата за стратегическа комуникация.

Това е най-значителното от началото на пандемията увеличение на заразените с коронавирус в страната за едно денонощие, посочва агенцията.

Общият брой на заразените с коронавирус в Румъния досега достигна 32 079 души, като 23 613 от тях вече са били изписани от болниците. Общо 1871 пациенти са починали от вируса.

В румънския парламент предстои гласуване на законопроект, който ще позволи задържане в изолация или под карантина на пациенти с коронавирус. Представителите на опозиционната Социалдемократическа партия /СДП/, които имат мнозинство в парламента, настояха за това гласуването на законопроекта, което трябваше да бъде днес, да се отложи за понеделник.

Според тях текстът на проектозакона изисква множество поправки. Но представители на управляващата Национално-либералната партия /НЛП/ , които се обявиха срещу отлагането, изтъкнаха, че докато в парламента се водят спорове за законопроекта, заразените с коронавирус лица, които отказват изолация, застрашават здравето на другите.

Премиерът Лудовик Орбан критикува решението за отлагане на гласуването, като каза, че държавата сега е лишена от лостове, необходими за ограничаване на разпространението на пандемията. /БТА/
 

Коментари Напиши коментар

23

Хаджи Генчо

преди 1 месец

До 21 . Трябва да призная че аз не съм съвсем наясно с термина "Антирекорд". Но да не забравяме в тази връзка и определението "мисирки"!

22

Анонимен

преди 1 месец

Цялото северно черноморие е залято с румънци..може би ще спасят донякъде туристическия бизнес ..ама колко ли ще пострадаме после като пламне североизточна БГ с ковид 19 някой замисля ли се в тази държава..

21

Анонимен

преди 1 месец

“Антирекорд в Румъния: 698...”

Според разбиранията на неуката списателка би трябвало рекорда да е -698 на ден!


Иди го разбирай!
Учете български!
Иначе тук журналисти!