Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Има двама български туристи, отседнали на остров Тасос, чиито резултати от PCR тестовете са положителни за COVID-19, съобщи БНТ.

Те са предпочели да се върнат в родината, вместо да карат 14-дневната карантина в Гърция и са се прибрали у нас, предаде телевизията, като се позова на кореспондента на "Труд" Бойка Атанасова от Атина.

Oще по темата

Има и 4 заразени сръбски граждани, които са настанени в хотел за карантина. Според изискванията на гръцкото правителство е задължително туристите с положителен тест да бъдат настанени в карантинен хотел, като разходите се поемат от гръцката държава.

Вчера Гърция съобщи за 33 заразени, 24 от които са регистрирани на входовете на страната, т.е. пристигащи туристи от чужбина. Това е и причината държавата да налага допълнителни изисквания със строг контрол по границите, включително мярката за PCR тестове на ГКПП "Кулата - Промахон".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 3 години

Мисля, че основните проблеми у нас се коренят в страха на бате Боко от протести, от недоволство и тн. Поради това той прави постоянни, бих ги нарекъл д ебилски отстъпки - приема всички бъглари от всички точки на света, дори праща самолети да ги прибират само с мисълта да си направи реклама - видите ли коло мисли за българите по света и у нас. А с тези си необмислени действия, Ковида тръгна у нас като на парад, донесен от ей такива безотговорни гастарбайтери и курортисти.

16

Анонимен

преди 3 години

Айде бе, толкова ли няма как един заразен да кихне у тоя парламент, че ни направиха вече на маймуни Лойковистите?!?

15

ЧИТАТЕЛ

преди 3 години

Четете внимателно, дошли са с вируса и са хванати с теста.Вече два пъти бях в Гърция тази година и пак ще ходя - там не се бутат г. до г на плажовете.13500км крайбрежна ивица срещу 370 в Бг.Сами си правете сметката.Хайде приятна почивка в Бетономорието.

fallback