fallback

Протест против втвърдяването на мерките заради влошаването на ситуацията с коронавируса се състоя снощи пред сградата на парламента в Белград.

Телевизионна камера засне един от демонстрантите, който отправи силно послание. Оказа се, че това е Петър Джурич, син на известния сръбски художник Любиша Джурич, починал от коронавирус.

„Сълзотворен газ, бойни муниции, палки, всичко срещу младежите, които са с голи ръце. Тате, това е за теб. Ти почина, защото нямаше респиратор. Много те обичам, това е за теб и за моя син, който се роди скоро“, каза младият мъж.

Репортерката го пита от какво е починал баща му, на което демонстрантът отговаря: „Все още не съм получил потвърждение. Не съм получил тестовете, че е починал от коронавирус. В болницата в Земун нямаше респиратор, а с пълно гърло приказваха, че даряваме респиратори. Знам, че щеше да се гордее с мен“, каза Петър Джурич.

В Белград е въведена забрана за събиране на повече от 5 души, а от петък ще е в сила отново полицейски час.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

драже михайлович

преди 3 години

за сметка на това имат китайски дронове

58

Анонимен

преди 3 години

В БГ нямат носилки линейките, те се завайвали за сръбчетата!Лошото е че сме страна член на ЕС, копието и примера на Съюза ;0

57

do 55

преди 3 години

Пич, като те чета колко си надъхан и убеден как се случват нещата в света, ми се струва, че даже вярваш че Русия идва да ни "осовободи" поради любов към славянските братя?!? Изкуствено създадената криза вече се използва икономически. Като за Коледа стане златото 200 000 бг лева за килограм, и се заоглеждаш без работа и перспектива, пак обяснявай как се грижат за теб като те психират по телевизията.

fallback