Снимка: БНР

Листата на Сръбската прогресивна партия на президента Александър Вучич, водена от изкаралия досега пет поредни мандата кмет на Босилеград Владимир Захариев, печели местния вот там вчера с малко над 90% от гласовете, става ясно от официалните резултати.

От 31 места в градската Скупщина кметът вкарва 30 свои представители. Едно място има и вторият участник в изборите - Радикалната партия на Воислав Шешел.

Пред кореспондента на БНР Владимир Захариев, който се очаква отново да бъде кмет на Босилеград, сподели: „Народът нищо не забравя и ние живеем и работим като народа, отнасяме се към народа и сме му много благодарни. Ние сме си българи и засега благодарим на Бога - няма зараза“.

Още по темата

Избирателната активност в община Босилеград е била 70%, гласуването стана в 31 секции, 4 от които са в града.

На практика вотът беше предрешен, след като Демократичният съюз на българите бойкотира изборите, считайки ги за недемократични.

До дни новоизбраните съветници ще се съберат на първо заседание и ще изберат кмета на общината. Повече от сигурно е, че това за шести пореден мандат ще е Владимир Захариев. При първия си мандат той спечели като кандидат на Демократическата партия на Сърбия на тогавашния президент Воислав Кощуница.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase