Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Ново огнище на заразени с коронавирус беше регистрирано в гръцка община до Ксанти в близост до границата с България, предаде БНР.

След извънредно заседание на щаба за контрол по разпространение на вируса и Министерството за защита на гражданите властите въведоха извънредни мерки в община Ясму, област Родопи, която се намира в близост до границата с България.

Под пълна карантина е село Агиасму, след като са били регистрирани нови 5 случая на заразени от COVID-19. В съседно село Ахино има 11 случая на заразени. Трима починаха за 24 часа.

Oще по темата

Въведена е забрана за влизане и излизане от селото, както и вечерен час от 21 часа до 7 сутринта. Носенето на маски е задължително от жителите. Служители на общината ще снабдяват с храна и лекарства хората под карантина. Засега въведените извънредни мерки са за седем дни.

В рамките на седмица на летището в Атина са взети от пристигащите туристи над 7800 проби, от които само 4 са положителни, съобщават от Министерството на здравеопазването.

Под пълна проверка за спазване на предпазните мерки и дистанция са всички хотели и плажни ивици в Гърция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Златоградски

преди 3 години

То бива манипулации, ама чак толкова ... Границата с Гърция ,за която става дума е ГКПП Златоград-Ехинос, и той и без това е затворен от гръцка страна до края на огнището на болестта в Ехинос, където има 10 души болни гурбетчии прибрали се от Англия. Половината район на Ехинос са българи с ислямско вероизповедание и дори си говорят свободно български, а "новото" огнище е една махаличка дето живеят 20 души от които 5 са болни, в селцето води един път, който е блокиран от полиция и селото е под карантина. А нашите медии и политици се изпонапосраха да ни плашат колко коронавирус има в Гърция, да

10

Анонимен

преди 3 години

Тъкмо време за море.Столичаните чий го дирят в България, та не тръгват?

9

НЕКОЙ

преди 3 години

Тази година ще вилнея по всички световни курорти и ще търся да се заразя умишлено с всички щамове, с ебола, с вариола, със СПИН и прочие. Това е

fallback