Снимка: БГНЕС
fallback
От 12:00 часа днес отпадат ограниченията за влизане в Гърция.
 
По информация на посолството ни в Атина при влизане в страната гръцките гранични служители ще предоставят по тяхна преценка анкетни карти, в които българските граждани трябва да попълват трите си имена и дестинация на пътуването си, съобщиха от Министерството на външните работи. 
 
На произволен принцип ще бъдат вземани и проби за коронавирус. При положителен резултат ще бъде налагана 14-дневна карантина. В такъв случай препоръчваме на българските граждани да се връщат в България от границата.
 
От 15 юни летищата в Атина и Солун започват да приемат международни полети. Задължителното тестване за коронавирус на летищата и 14-дневна карантина при положителен резултат остават единствено за граждани, независимо от тяхната националност, които пристигат от райони, рискови от COVID-19, според оценката на Европейската агенция за авиационна безопасност.
 
У нас пада карантината за пристигащите от няколко балкански държави - Република Сърбия, Босна и Херцеговина и Черна гора.
 
На 14-дневна карантина подлежат идващите от трети страни, както и няколко държави в Европа - Швеция, Белгия, Португалия, Великобритания. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

RR

преди 3 години

Бях информиран, че не пускат туристи в Гърция, може ли някой да ми потвърди това?

5

Ретро

преди 3 години

Хайде Офринио, Ставрос, Кавала всичките кръчми бачкат за нас.

4

Анонимен

преди 3 години

Бедняците да тръгват за Гърция...

fallback