Снимка: архив, БГНЕС

Само няколко дни след като стартира учебният процес в Гърция, учителите днес обявиха 24-часова стачка. Протестът е срещу законопроект на министерството на образованието.

Синдикатът на гръцките преподаватели настоява да се оттегли спорният законопроект на образователното министерство. Предвиждат се промени на всички образователни нива в страната.

Според изявление на синдиката въпреки несъгласието на самите преподаватели законопроектът е внесен в пленарна зала и се очаква да бъде гласуван в сряда, предаде БНР.

Учителите настояват да се премахне заснемането на уроците на видеозапис, защото преподавателите считат, че се нарушават личните права на учениците.

Стачкуващите днес настояват да се увеличат драстично средствата за образование и да се вземат реални и стриктни мерки по спазване на предписанията срещу коронавируса в защита живота на учениците и учителите.

Протестни демонстрации се организират днес пред парламента в часовете на обсъждане на законопроекта от депутатите. Мощна демонстрация се очаква и в сряда, когато депутатите ще гласуват законопроекта.

Въпреки протестите на учители, ученици и дори родители се очаква всички промени да бъдат приети с гласовете на депутатите от управляващата партия "Нова Демокрация".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase