Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Българи и румънци масово резервират почивка на къмпинг през юни.

Това лято гръцките острови ще останат без нощни клубове, които не могат да осигурят на клиентите място за спазване на дистанция.

Собствениците на къмпинги на Халкидики съобщават, че масово получават резервации от български и румънски туристи за почивка през юни, предаде БНР. С решение на правителството къмпингите отварят от 1 юни.

Съгласно новите мерки палатките се поставят на разстояние 6 метра, което ще намали възможностите за приемане на повече туристи през този сезон.

Oще по темата

Цените са по-ниски в сравнение със същия период на миналата година.

От днес отвориха ресторанти и кафенета в Гърция, но на островите много заведения останаха затворени. Това са предимно малки клубове, които работят до сутринта и  не могат да осигурят място за спазване на дистанция. Собствениците им съобщават, че няма да работят през целия туристически сезон, защото клиентите им са предимно чужденци, млади хора, които не могат да бъдат принудени да стоят на разстояние.

На островите Миконос, Санторини и Родос тези заведения са стотици и са част от атракцията за туристите.

От 15 юни, когато стартира туристическият сезон, ще приемат гости и сезонните хотели.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

105

106

преди 3 години

До До 106 от Дежа вуЧовек може да си каже мнението за мнения и без да ги прави лични нападки. Факта че го прави говори доста.Иначе, аз например не се влияя от "ситауции" и "призиви" и ходя където преценя, че ми харесва, ако мога да си го позволя. Планините са ми любима дестинация и ходя често, дори и да не е дълга почивка. На българското море не съм ходил от 2016 и тази година няма да отида, само защото някой ме призовава.

104

До 105

преди 3 години

Човекът е човек , когато е на път. Да, парите помагат до някъде за по широк поглед върху света, и затова почивките далеч от дома са част от културата на хората от богатите страни . А , като добавим и факта , че повечето от тези богати страни са ощетени откъм природа и климат , картинката става ясна. Така че, нека да престанеме с агресивно- глупавите спорове, къде от хубавото е по-хубаво . Всеки има собствен вкус и собствени възможности. Нека просто се радваме на това което можем и имаме.

103

До 106 от Дежа ву

преди 3 години

Квалификации ли? Не. Обобщение и факти на база предоставеното от въпросните субекти.

fallback