Снимка: Facebook
fallback

Общ преглед

От документи, публикувани от Културен център "Иван Михайлов" във Facebook, става ясно, че македонският език е бил обявен за официален с указ през 1944 година. Идеята била на СССР и американското разузнаване.

"Ние българите говорим два различни варианта на един и същ език. Това е факт. Германците и швейцарците имат същите различия като нас и българите. Всеки има право да нарича езика си така, каквото иска", това  заявяват от Културен център "Иван Михайлов" - Битоля на своята официална страница във Facebook, цитирани от "Фокус".

"Нашият език е обявен (за официален) с указ на 2 август 1944 г. Имаше ли референдум, който да ни попита как искаме да наречем нашия език? Не! Днес имаме определение на нашия език в Конституцията на Република Северна Македония като македонски. Ние имаме официален конституционен език и България абсолютно признава това. В нашия „език“ лежи коренът, както и в българският, на общата история на нашия народ - народът на Светите братя, на св. Климент, на св. Наум, на братя Миладинови, на Райко Жинзифов и на много други“, се казва още в съобщението.

В него са публикувани също така и някои документи, заедно с превод на български към тях, описани като инструкции на съветския професор Самуил Борисович Бернщайн и доклади на американското разузнаване. Според културния център те доказват, че македонският език е създаден по идея на СССР и американското разузнаване и през 1945 г. македонците са говорели на български език.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

93

Щирлиц

преди 3 години

Наследството на Коминтерна,и чичко Сталин е още живо..

92

Рамзан Кадиров

преди 3 години

Та САЩ какво имат общо с македонският език?Да ви таковам и троловете русофистическиТова е като "Служител на НСО е бил принуден от ЦРУ да убие Марангозова"или"Млад ром заедно с Доналд Тръмп са изнасилили бабичка в Ценово"

91

Джаго инджинерин

преди 3 години

Цял свят ще се смее на България, ако остави тези промити от сърбите мозъци да откраднат езика ни. Те ни мразят, и, каквото и да говорят, всъщност само гледат какво още да откраднат от нас и нищо друго! Безсмислени са всякакви жестове и отстъпки. Поведението на тези т. нар. "македонци" е предателско и обидно. Те вече получиха прекалено много даром, в ЕС няма място за дребни тарикати!

fallback