Снимка: БГНЕС
fallback

Ново огнище на коронавирус бе регистрирано в сръбския град Вране, близо до границата с България, предаде Танюг.

Президентът Александър Вучич каза пред журналисти, че вчера в града са били потвърдени 53 случая на заразени с вируса и се проверяват хората, които са били в контакт с тях.

Вучич каза, че днес ситуацията във Вране е по-добра от вчера и до 10 часа сутринта са били потвърдени още 15 случая.

Той помоли журналистите да не преувеличават опасността, като посочи, че например в Лесковац от 260 теста положителни са били само 8, подобна е ситуацията и в Ниш, а в Белград от 800 теста положителни са само 11, допълва БТА.

"Не е много, но процентът можеше да бъде и по-добър. Няма да крием бройки, искаме да обясним на хората, че трябва да се пазят", каза президентът.

Той добави, че ситуацията е под контрол, докато броят на новооткритите случаи спрямо направените тестове е под 2 процента, и ако го нямаше големият брой заразени във Вране, бройката щеше да е много под 2 процента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Чистачката от БХК

преди 3 години

До БАЧКАТОРЦ ц комика по страшен си ти безделнико! Като чета ти безделнищтвото ти, ся разбирам защо не те покоси тебе то вирус, да те засадим след тва на Витоша. Ама те са го доказали хората - ако са могли амебите да живеат мил год, нищо чудно да споделяте също ДНК - то за тва вируси не ви лова, то няма кво да ви убие. Едната ви клетка!

22

БАЧКАТОР

преди 3 години

Не бе вирусът е факт. Цели двадесет и четири(24) нови случаи в Бг. Страшен мор, страшна работа ви казвам! Трепери народе, но.... надежда има! Гинирал Мутафч. ще ни спаси! ТОЙ Е!

21

Анонимен

преди 3 години

вирОЗ няма!

fallback