Снимка: БГНЕС
fallback

Днес ще стане ясно при какви мерки туристите ще влизат в Гърция. Това, което Атина иска, е PCR-тест 72 часа преди пристигане в страната. Също така, туристите не трябва да бъдат подлагани на карантина, когато се върнат у дома, съобщават от NOVA.

Гърция ще се опита да постигне междуправителствени споразумения с държавите, в които овладяна ефективно. Сега Атина води преговори с Русия, Германия, Австрия, Кипър, Дания, Норвегия, Чехия и Австралия. Договореност с Израел вече е постигната.

Залага и на споразумения с балкански страни, като България, Румъния и Северна Македония, тъй като туристите предпочитат Халкидики за почивка всяка година и могат да стигнат до туристическите курорти в Северна Гърция по шосе.

Целта е да се постигнат споразумения със страни, които се считат за „тежки портфейли“ в туризма. Затова споразумения се обсъждат и с Германия и Австрия. Германските туристи оставиха почти 3 милиарда евро през миналия сезон в Гърция.

В следващите дни правителството ще обяви, че на 8 или 15 юни ще се отворят обектите за сезонно настаняване, както и данъчни стимули, които да направят страната конкурентоспособна. Сред тях е намалението на ДДС за фериботни и самолетни билети от 24% на 13%, Освен това се обмисля премахването на таксата за настаняване на хотели.

Гръцкият туризъм обаче ще бъде засегнат и в круизния сектор. Само през миналата година 510 круизни кораба заминаха за Корфу.

Днес окончателно ще стане ясно при какви условия как туристите ще влизат в Гърция.

Припомняме, че организираните плажове ще бъдат отворени през уикенда, а от 25 май ще бъде разрешено свободно движение до всички острови.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 4 години

PCR тест от утре не ви е нужен. Палвте колите и към Никити!

23

Анонимен

преди 4 години

На Бетономорието е само за алкохолизирани англичани и секс-туристи. Тая гнус - бетон и всякакви законно построени беззакония по плажовете вече са пълен отврат.Да не говорим за 3-4 пъти замразяваните и размразявани "манджи", които се поднасят. И как котките в Бургас те гледат с отвращение, като им хвърлиш нещо от ресторанта.Май бях до тук с нашето Черноморие - заради леворезбовите мераклии да забогатеят за една седмица.

22

Анонимен

преди 4 години

Само на БГ-морето ходех ДО СЕГА. Но след като някакви селски моми и колибари се опитват да ме задължат да им играя по свирката - много им здраве! Ще си платя PCR-теста, после ще си излежа карантината и НИКОГА ПОВЕЧЕ няма да стъпя в наш хотел!И това ще е заради колибарите . Няма да им тъпя ******щините!

fallback