Снимка: БГНЕС
fallback

Гръцките власти съобщиха за два нови инцидента за по-малко от 24 часа, при които са били произведени изстрели във въздуха от турската охрана на границата при река Марица (Еврос), в североизточната част на Гърция, пише „Монитор“.

Oще по темата

Твърди се, че първият инцидент е станал рано във вторник вечерта, когато служители на гръцката полиция и армия са съобщили за изстрели близо до село Марасия, което е на брега на река Марица. В сряда следобед са били произведени още изстрели от турската полиция, патрулираща покрай реката близо до гръцкото село Тихеро.

Двата инцидента са подобни на този, който се случи миналия четвъртък, когато турските военни гранични служители стреляха близо до Тихеро - село, което е разположено точно на границата.

Гръцките служители по сигурността смятат, че тези инциденти могат да бъдат свързани с усилията на Турция да оказва натиск срещу Гърция, докато други твърдят, че могат да бъдат опит на Турция да контролира конкретни пропускателни пунктове по границата на реката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

факт

преди 3 години

Преди 15 години по всички гръцки телевизии показваха няколко трупа на разкъсани от противопехотна мина нарушители на гръцката граница по река Марица, Еврос на гръцки език. Бяха минали реката с надуваема лодка и в тъмното на нощта навлезли в минното поле... При желание за отбрана и охрана на границата, винаги може да се построят огромни ограждения, минни полета, водни препятствия, въоръжени сили,

9

Анонимен

преди 3 години

Dyxai trobona redaktora

8

Анонимен

преди 3 години

Жалвала се била Гърция! Напишете поне един път някаква новина-кой е крив, кой е прав? И научете най-накрая български!

fallback