Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Министърът на сигурността на Босна и Херцеговина Фахрудин Радонич не е разрешил на руски военни специалисти да влязат на територията на страната, където бяха поканени от властите на Босна и Херцеговина, за да дезинфекцират град Мостар, съобщи ТАСС, позовавайки се на пресслужбата на министерството.

Министърът на сигурността на Босна и Херцеговина не е дал разрешение на гранична полиция да пропусне руския военно-санитарен конвой на границата между Сърбия и Босна и Херцеговина.

Руските специалисти били поканени да дезинфекцират град Мостар от председателя на босненското председателство Драган Чович.

Радио Сараево съобщи, че руски хуманитарен конвой не е могъл да премине границата на Сърбия с Босна и Херцеговина. Преди това министерството на отбраната на Руската федерация съобщи, че част от руските специалисти, които сега оказват помощ в борбата с коронавируса в Сърбия, ще бъдат прехвърлени в Босна и Херцеговина. Планирано бе военните да проведат противоепидемични мероприятия за борба с коронавирусната инфекция.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

72

ДОЙЧЕ

преди 4 години

Босненски сърбин кани руски военни в Босна и босненеца не ги пуска, все едно сирийски кюрдин да покани НАТО да дезенфикцират Дамаск.

71

Босненски гларус

преди 4 години

Да пратят отбора по художествена гимнастика да дезенфектира ,военни нещем.

70

Хан Крум

преди 4 години

Има една древна поговорка измислена като че ли точно за този случай - timeo danaos et dona ferentes т.е. страхувам се от данайците дори когато поднасят дарове. Руснака никога не идва със добри намерения. Във Италия организираха подписка за изгонването на руските "специалисти" които отидоха неканени ужким да помагат. От 1120 души лекарите са били само 8 а другите все офицери със неизвестна специалност.Кой ги знае и тези какви са били щом идват от Сърбия. Правилно не са ги пуснали.

fallback