Снимка: БГНЕС
fallback

Като част от мерките срещу разпространението на коронавируса, Гърция затвори за две седмици всички учебни заведения. Родителите са в отпуск. В страната има 90 потвърдени случая. Все още не могат да се прогнозират загубите в сферата на туризма, съобщава БНР.

Oще по темата
Родителите на деца под 15 годишна възраст получават платен отпуск за дните, в които са затворени учебните заведения. Прекратиха се всички публични изяви. Прокуратурата разследва лица, които не спазват указанията за карантина.

Нерешен остава въпросът с църкви и манастири, които са отворени и на литургия се събират хиляди вярващи.

Въвеждат се извънредни мерки в помощ на фирмите, които търпят загуби от разпространението на вируса. Отпуска се гратисен период за няколко месеца за изплащане на данъци и задължения към държавата както на фирми, така и от частни лица.

Все още не могат да се предвидят загубите в туризма. Първи "жертви" са хотелите в Атина и Солун. Туристическите агенции непрекъснато получават откази на резервации до май месец.

На остров Санторини, предпочитана дестинация за китайски туристи, предлагат вече намалени цени на пакети за летния сезон. Хотелиерите настояват да се отмени данък нощувка на туристите за тази година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

kirasirrav

преди 4 години

то е ясно че у нас не могат да се случват нещата от белите държави, ама в момента като гледам по улиците (ужким децата са освободени от даскало и трябва да са си в къщи примерно ) са се юрнали като изпуснати, че и майките ги повлекли по-малките да ги разхождат...нали слънчево време, та с това се оправдават, в цялото градче където работя видях само един човек с маска и той я махна на втория ден; всеки ходи кой накъдето си е намислил, абе нашенска работа, няма спасение тука...

19

Анонимен

преди 4 години

Ти да видиш. В Гърция давали отпуск заедно с грипната ваканция. А тук, понеже сме много умни, се чудиш какво да правиш - на работа ли да ходиш, детето само ли да оставиш...

18

Анонимен

преди 4 години

Гербавите, кат видеа, че бабите жилави и не мрът, решиха да пуснат учениците, че да се разнесе на всякъде вируса. Да уморят колкото се може повече.

fallback