Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Главният прокурор на Хърватия Дражен Йеленич подаде оставка под натиск, оказан от премиера Андрей Пленкович, след като публично призна, че е масон, предаде Франс прес.

В прощално изявление Йеленич декларира, че членството му в разрешена от закона организация по никакъв начин не е повлияло на работата му на обвинител номер 1 на Хърватия.

От своя страна премиерът Пленкович призна, че няма нищо незаконно в това, че Йеленич е масон, но все пак било трудно той да продължи да е на тази длъжност. И че правителството щяло да го уволни, ако той не се беше оттеглил сам.

В Хърватия главният прокурор се избира от парламента по предложение на правителството и може да бъде отстраняван от поста при определени нарушения или несправяне с работата. Това пак е прерогатив на парламента и може да стане по предложение на правителството, посочва БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 4 години

Това не е на добре за европолитиката.Вземат ли да се гонят масоните от правителствата,идват националистите.Идват сериозни времена.Ако ЕС се разпадне.С букварите на Маркс и Енгелс,в това число и Ленин ще си палите печките.А после какво ще е ,един бог знае само.Но не е на добре.

19

Анонимен

преди 4 години

Посрaнитe хърватски гейове са нищо повече от една колония-пристанище на немците.

18

Капище отвсякъде

преди 4 години

Левски може да е бил масон,или най-малкото си е имал работа с много масони.Парите и пълномощията за първата му обиколка са от "Млада България" - промасонска организация ръководена от Иван Касабов. Тайната му организация копира методите и структурата на карбонарите. Прави тайна организация но не я предава на масоните и това е причината да бъде елиминиран. След смъртта му пак е обсебен от масоните - паметникът му в София е масонско капище отвсякъде.

fallback