Снимка: БГНЕС
fallback

Американският държавен секретар Майк Помпео заяви, че суверенитетът и независимостта на Косово остават решаващи за сигурността и стабилността на Западните Балкани, предаде БГНЕС.

"След последните парламентарни избори и сформирането на правителството, Косово има нова възможност да реализира пълния си потенциал както за своите граждани, така и за съседните страни", заявяват от Държавния департамент.

Oще по темата

В своята поздравителна нота за независимостта на Косово, Помпео подчерта силното партньорство между двете страни.

"Съединените щати подкрепят Косово по пътя към интеграция в трансатлантическите институции и ще продължат да работят за укрепване на върховенството на закона, премахване на корупцията и насърчаване на икономическия просперитет за всички граждани на Косово", се казва в поздравителния текст на Помпео за Деня на независимостта на Косово.

Той посочва, че "Съединените щати са окуражени от последните събития, които сигнализират за стъпка към засилване на инвестициите, туризма и търговските и междуличностните връзки със Сърбия, поставяйки основата за по-нататъшен напредък към цялостна нормализация в близко бъдеще".

Декларацията за независимост бе приета от парламента на Косово на 17 февруари 2008 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 4 години

Да сте чули за някой от Косово с черен печат от САЩ? Там няма корупция, не е прочистено местното население, не е център за търгуване с наркотици. Членовете на АОК не са убивали както сърби, така и цивилни албанци. Косово могат да си позволят зверски мита за стоки от Сърбия, целящи мачкане на малкото останали сърби. За Помпео това не е кой знае какъв проблем. Виж ако сърби или руснаци го направят.....

17

Анонимен

преди 4 години

Косово го освободихме от сръбско робство.Крим го освободихме от украинско робство.Шотландия ще я освобождаваме ли от британско робство?Ще помогнем ли на Великобритания да победи сепаратистите от Шотландия?Трябват ни опорки от САЩ, за да знаем какво да мислим.

16

Патриот

преди 4 години

ФАЩ враг на мира и човечеството!

fallback