Снимка: Reuters
fallback

Рагми Мустафа, лидер на Албанската демократическа партия в Прешево и бивш кмет на сръбския град, заяви, че ще представи искане за изпълнение на референдума от 22 март 1992 година за обединение с Косово на конференцията "Ролята на Албания в защитата на албанските интереси в Западните Балкани", организирана от действащия външен министър в Тирана Гент Цакай, предава обществената "Радио и телевизия Косово".

Oще по темата
"Наскоро видяхме интересни промени в албанската политика на Република Косово и конкретно отхвърляне на искане от Албания заради страх, че Сърбия може да поиска нещо от Косово", посочи той, като добави, че правата, които Белград иска за косовските сърби с международни гаранции, трябва да бъдат дадени и на албанците в Прешевската долина, пише Агенция "Фокус".

"Албанците от Прешевската долина са в изключитено тежка позиция в реализирането на правата им, както и заради непосилната икономическа ситуация", обясни още Мустафа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 4 години

Червената олигархия на сърбите си имаше някави канали с някакво мижаво бизнесче с дроги по времето на СИВ,ама сега албанците им го измъкнаха изпод носа и реват на пожар.Албанците като им взеха бизнеса на сърбите,и те горките изпаднаха в икономическа криза,защото вече каналите минават през автономни държави които вече не са под управлението на Белград/СССР.

19

Анонимен

преди 4 години

Ще подкрепим независимост на Прешево.

18

Ниш е България

преди 4 години

Санджак, Прешево, Западни покрайнини, Поморавие, Нишко, Войводина. Все чужди територии и население окупирани от наглите сърби.

fallback