Снимка: Pixabay
fallback

10-годишно българче загина в Кипър, след като бе блъснато от автомобил на пешеходна пътека. Трагедията се е разиграла в кипърския град Пафос вчера, около 14:00-14:30 часа, когато момиченцето пресичало на зебрата на бул. "Тасос Пападопулос" на връщане от училище, предава dariknews.bg.

Oще по темата

То е било блъснато пред очите на дядо си. Детето е било откарано в болница, където по-късно е починало, алармираха други българи, близки на семейството.

Зад волана на леката кола е била 70-годишна кипърка, която също е изпаднала в шоково състояние след инцидента, съобщават местните медии.

Според сайта evropakipr.com министърът на образованието на Кипър Хамбяурис е отишъл още вчера в училището на детето, за да изкаже съболезнования на 8-годишното братче на загиналото момиченце.

Води се разследване за причините, довели до трагедията. Загиналото дете е родено в Кипър в българско семейство, което от години живее на острова. Кипърската медия посочва, че трагедията отново повдига въпроса за законодателни промени относно възрастта на водачите в Кипър.

От Външно коментираха, че работят по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Нена

преди 4 години

Лоши шофьори са кипърците!

8

Анонимен

преди 4 години

Да я запрат сега 70-годишната кипърка и да плати с живота си.

7

Анонимен

преди 4 години

Трагедии като тази стават всеки ден по света. Не е и до възраст на водача. Вчера у нас 30 годишен блъсна пешеходец.

fallback