Кириакос Мицотакис. Снимка: Reuters
fallback

Пълната отмяна на капиталовия контрол в Гърция обяви министър-председателят Кириакос Мицотакис в пленарната зала на парламента, съобщава "Катимерини".

"Днес обявявам още един програмен ангажимент, който става реалност преди срока, който сме си поставили. В сътрудничество с Банката на Гърция (централната банка - б.ред.) възстановяваме напълно нормалното движение на капитали. От днес капиталовият контрол е минало", каза Мицотакис.

Oще по темата

Досега в рамките на капиталовия контрол, установен по време на икономическата криза, на гърците беше забранено да изнасят от страната над 10 хил. евро в брой на пътуване, да изнасят капитали на стойност над 4000 евро на два месеца, да теглят над 5000 евро в чужбина с банкова карта, да извършват редица финансови операции с чужбина по интернет и др., припомня БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 4 години

Когато преди два месеца написах тук,под една статия за Гърция,че пак ще има сиртаки и чупене на чинии в краката на певачките,много от вас ми написаха минуси.Е излезнах прав.А вие сте прости *** съм и аз,но достатъчно хитър да ви будалкам 10 години.Кога ще ги стигнем гърците?Кога пръдне рака там и когато издигнем бесило пред НС и МС.

17

Анонимен

преди 4 години

Когато преди два месеца написах тук,под една статуя за Гърция,че пак ще има сиртаки и чупене на чинии в краката на певачките,много от вас ми написаха минуси.Е излезнах прав.А вие сте прости *** съм и аз,но достатъчно хитър да ви будалкам 10 години.Кога ще ги стигнем гърците?Кога пръдне рака там и когато издигнем бесило пред НС и МС.

16

Анонимен

преди 4 години

Помните ли един полиглот какво беше казал за Гърците. Забравили сте щото сте късопаметни. Та този банкянски Полиглот беше казал. Внимавайте да не ги стигнете Гърците. Внимавайте да не взимате по 800 евро пенсии и 13-та заплата и пенсия. Докога този Полиглот ще ви опрашва на задна, още 100 години ли.

fallback