Снимка: архив, Булфото
fallback

Влак е блъснал и убил мигрант край град Александруполис, Северна Гърция, вчера сутринта. Това съобщи днес телевизия Скай, като се позовава на местни медии.

Влакът се е движил по линията Александруполис - Орменио (на българо-гръцката граница - б.ред.).

Загиналият мигрант е бил заспал върху железопътната линия, когато се е случил нещастният случай. Негов приятел е успял да се махне от релсите, преди да бъде ударен и той.

По първоначални данни загиналият е гражданин на Ирак.

Заедно със своя спътник той е влязъл в Гърция (от Турция - б.ред.) през река Марица (Еврос) и се е насочил към вътрешността на страната, като е следвал железопътната линия.

Локомотивният машинист е бил задържан, след което освободен по нареждане на прокуратурата, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 4 години

До 3Бягаха, ама никой мен приказваше за това, особено роднините. Ние разбрахме, че чичо се е измъкнал чак след 8 години. Дотогава не знаехме, дали са го гръмнали, дали са го арестували ... нишо, ама не можеше и да питаме.

6

Анонимен

преди 4 години

А за какво задържат машиниста? Караш си влак със скорост от 50 до 300 км/ч и маса достигаща няколко милиона килограма и ти държат сметка, че не си видял обект на релсите и че не си спрял навреме. Абсурдно е.

5

Анонимен

преди 4 години

Не е "мигрант" ,а нарушител на границите на суверенна държава. За такова нещо едно време са стреляли на месо, а и сега трябва. Има си КППта за "мигранти".

fallback