Снимка: Reuters
fallback

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че страната му ще получи руските зенитно-ракетни комплекси С-400 "много скоро". Той обяви, че е казал на руския си колега Владимир Путин, че "няма връщане назад" в сделката, която обтегна отношенията между Анкара и Вашингтон, предаде Ройтерс.

Съединените щати неколкократно заявиха, че С-400 не са съвместими със системите на НАТО и предупредиха за санкции и други последици, ако комплексите бъдат доставени на Турция, отбелязва агенцията.

На 16 юни Ердоган обяви, че очаква първите зенитно-ракетни комплекси С-400 да пристигнат в Турция в първата половина на юли, съобщи турската частна телевизия НТВ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Гошо

преди 4 години

САЩ се заканва да въведе наказателни санкции срещу Турция заради закупуване на ПРС С-400. От ЕС пъ кпредупреждават агите, че ще има санкции при установяване на незаконни действия по време на изборите за кмет на Истанбул. Интересно как ще се осъществят тези санкции при положение, че 50% от войските на НАТО са турци, 40% - американци и само 10% - евроджендъри...

33

Боби

преди 4 години

До Анонимен"тва стелта да не е неква маскировъчна мрежа бе? Мяташ я отгоре му и отдалече никой го не види :)"Ами на възможно най-*** език може и така да се кажеСТЕЛТ при самолетите е система от мерки която намалява разстоянието на което самолета се открива от противникаСъщото нещо е когато една наземна военна машина я покриеш с маскировъчна мрежа и артистично я покриеш с разни зелени клонки за маскировка. Противника може дори да я подмине или да е много изненадан когато стрелят по него

32

Анонимен

преди 4 години

До БобиВ близък бой под 40-20км зависи от височината няма такова нещо като СТЕЛТтва стелта да не е неква маскировъчна мрежа бе? Мяташ я отгоре му и отдалече никой го не види :)

fallback