Зоран Заев. Снимка: архив, Reuters

Целият изпълнителен комитет на СДСМ, всички шестима заместник-председатели на партията, генералният, организационният и международният секретар на партията и координаторката на Форума на жените са освободени снощи на заседание на Централния комитет на СДСМ, съобщават скопските издания. Това съобщи лидерът на партията и премиер Зоран Заев на заседанието, като благодари на всички за дейността им досега.

Заев информира, че за нов генерален секретар е избран Люпчо Николовски и той вече няма да бъде министър на земеделието. Според решенията, които са взети с консенсус, са освободени Александър Кирацовски, генерален секретар, Миле Зечевич, организационен секретар, Дане Талевски, международен секретар, Цветанка Ласкова, координатор на Форума на жените и шестимата заместник-председатели на СДСМ - Фросина Ташевска Ременски, Оливер Спасовски, Петре Шилегов, Благой Бочварски, Дамян Минчевски и Мухамед Зечири.

Македонският път към ЕС през Белград няма да има край

В изявление за журналисти след заседанието на Централния комитет на партията премиерът Зоран Заев обяви, че ще има смяна на няколко министри в правителството и на заместник-министри и други служители. Заев при това каза, че не вижда никаква причина да предложи оставката си от премиерския пост, предаде БТА.

Още по темата

Ще има промени в министерски позиции, заместник-министри и други служители в правителството, както и на директори на държавни предприятия, агенции - навсякъде, където буквално няма резултати, където се е показала арогантност, където няма демократичен капацитет, успехи, ще се случат промени. Те ще бъдат толкова сериозни, каквито са тук в политическата партия, каза Заев.

Попитан колко министри ще бъдат обхванати от промените, Заев каза, че няма конкретна цифра, но посочи, че те ще бъдат повече от трима. Вестник "Нова Македония" спекулира, че се очаква да бъдат сменени осем министри.

Скопските издания съобщават, че премиерът Зоран Заев днес и утре ще бъде на двудневно официално посещение в Република Словения.


 

Коментари Напиши коментар

3

Ниш е България

преди 3 седмици

Браво на Заев!
Да започне със сърбоманите, македонистите и продажните слуги на Кремъл!

2

бай ганю

преди 3 седмици

и тяхната ще бъде бавна и трудна тук на балканите сме втора категория недоразвити полуевропейци и това отнема време за да се пооправи
изискват се смели стъпки и силни реформи
дали заев ще успее да натрие носа на боко със по бърз и добър стил със времето?

1

Хммм

преди 3 седмици

По всичко личи, че чистката е на хора, които са против мнението му. Сигурно ще прави някакви радикални реформи в законодателството или е заради НАТО.