Снимка: БТА
fallback

Мигрантите, които направиха импровизиран лагер край Солун в четвъртък, са го напуснали, съобщи АНА-МПА.

От четвъртък стотици мигранти се събраха край бежанския лагер Диавата край Солун в отговор на анонимна информация в социалните мрежи, че границата със Северна Македония, която се намира на 60 километра, ще бъде отворена и ще могат да продължат към Западна Европа. В петък броят им достигна 2000, предава БТА.

Oще по темата

В петък и събота избухнаха сблъсъци с полицията при опит на мигрантите да пробият кордона и да се насочат към границата.

През цялата нощ от лагера са заминавали наети от властите автобуси, с които мигрантите са откарвани към центрове за настаняване в различни части на Гърция. До тази сутрин са извозени 874 души, а в импровизирания лагер остават около 50 мигранти.

Днес турските власти задържаха 950 души, насочили се към границата с Гърция пак след фалшива информация в социалните мрежи, че границата ще бъде отворена, съобщи Анадолската агенция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 14През социализма Запада лъжеше източноевропейците, че могат да бягат на Запад свободно.Въобще не ги е лъгал.Някои от бегълците станаха милионери!Какво повече да говорим?

23

Вица, на-Мечо.....

преди 5 години

Деде- я- ела,...- Кажи- за, новата- баничарница,...????- Що- да- кажа,!? - Зарани- бързам,...След- обет,. Е, затворено,...И, не- само- ял, до- сйга....

22

Милен Илиев Минков

преди 5 години

Господине, ако- ви- обслужи, скоро,.Бих- почерпил,...Ама- детски- прйкаски, не- ми- се- четат,...

fallback