Снимка: БТА
fallback

Новото летище "Истанбул" започна да обслужва международни и вътрешни граждански полети днес след голяма операция по пренасяне на оборудването от старото летище "Ататюрк", съобщи Хюриет дейли нюз.

Транспортът на оборудването започна в петък и по време на операцията и двете летища, "Истанбул" и "Ататюрк", бяха затворени.

Първият редовен полет от новото летище беше на "Търкиш еърлайнс", съобщи авиокомпанията. В 14 часа за столицата Анкара излетя първият полет на превозвача, след като точно 12 часа по-рано последният полет от старото летище "Ататюрк" замина за Сингапур.

Летище "Истанбул" бе открито миналата година на националния празник на Турция - 29 октомври. По план изграждането на летище "Истанбул" следва да бъде напълно завършено до 2023 година, когато Турция ще чества стогодишнината от основаването на републиката. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

Mopcku_

преди 5 години

Честито на Истанбул и Турция за реализирания мегапроект! След подобна новина как да обърна внимание на мега виенето на местните варненски медии колко огромен е проекта за булевард Левски във Варна. Или тия които пишат по местните медии са мегаидиоти, или взимат нас четящите за такива. Всъщност летището е само един от многото подчертавам реализирани проекти. Тия за които само се тръби, но не виждат бял свят са тук в България.

61

Анонимен

преди 5 години

От това ще има полза и България.Даже почна да тече. От всеки самолет над България капе, поради близостта на летището и потока над Черно море налага използването на небето ни..

60

Анонимен

преди 5 години

До 53Виж сега чоджум. В момента няма по-добър политик от Ердоган. Един път със САЩ, после с Русия, Китай, Иран и т. н. САЩ му правят санкции и пак не се отказва. На това му се вика силен политик. Защитава интересите на своя народ, а не интересите на САЩ. Вкара Турция в Г20. А нашите само на екскурзии. Строи мега летища, атомни централи(забележи с руснаци и китайци) , започнал да строи някакъв канал през Босфора и много други. Лука е скъп, щото американците го натискат, щото не им отърва.

fallback